Uus Nissan JUKE kujundab kompaktsed crossover’id ümber, pakkudes suuremat isikupära, paremat jõudlust ja murrangulist tehnoloogiat

Ligikaudu kümme aastat pärast seda, kui Nissan JUKE seadis standardi oma eripärase isiksuse ja sõidurõõmule suunatusega, on saabumas uue põlvkonna Nissan JUKE, et segment uuesti ümber kujundada. Uus JUKE pakub sama suurt sõidurõõmu nagu alati ning toob kaasa uuel tasemel jõudluse ja tehnoloogia silmatorkavas ning ruumikas kupee-crossover’i keres.

Nissan JUKE, mida on Euroopas teedel peaaegu üks miljon sõidukit, on klientide südames tänu oma silmapaistvale kujundusele. Järgmise põlvkonna JUKE – mis avalikustati täna Londonis, Pariisis, Milanos, Barcelonas ja Kölnis – on loodud Euroopa autojuhtidele, kes väärtustavad crossover’ite segmendis lisaks praktilisusele ka disaini, tehnoloogiat ja jõudlust.

„Nissan JUKE on tagasi oma ainulaadse identiteedi, veelgi suurema iseloomu, põneva jõudluse ja juhi vajadustele vastava täiustatud tehnoloogiaga,” ütles Nissan Europe’i tooteplaneerimise asepresident Ponz Pandikuthira. „Uus disain ja põnev sõiduelamus tõmbavad ligi järjest rohkem kliente, kes eelistavad kompaktseid crossover’eid. JUKE on suureks saanud, säilitades siiski lõbusad sõiduomadused, mis on selle alati esile tõstnud. ”

SPORTLIK DISAIN

Nissan JUKE naaseb B-crossover’ite segmenti ja kehtestab uue standardi suuremate mõõtmete ja sportliku hoiaku, silmatorkavate 19-tolliste valuvelgede ning kupee stiilis hõljuva katusekujundusega. Uusima JUKE’i põhivarustusse kuulub täis-LED-tehnoloogia ja sõiduk on säilitanud oma ikoonilised ümmargused esituled, millele on lisatud uus Y-kujuline signatuur, mis täiendab Nissani V-kujulist iluvõret. 11 kerevärvi valikule on lisatud eksklusiivne kerevärv Sunset Red.

Ka sisemuses on tehtud muudatusi – uues JUKE’is on nii kaasreisijate kui ka nende asjade jaoks rohkem ruumi: tagumine põlveruum on suurenenud 5,8 cm ja tagumine pearuum 1,1 cm võrra ning pagasiruum mahutab 422 liitrit – mis tähendab 20% rohkem hoiuruumi. Uue kujundusega salong pakub stiili ja mugavust, mida suurendavad juhi parem asend, suurem ruumikus taga ning kasutajasõbralikumad juhtnupud ja panipaigad. Uued pehmed materjalid armatuurlaual, uksel ja jalgade juures loovad esmaklassilise tunnetuse, mida täiendavad põhivarustusse kuuluvad monoform-stiilis sportistmed ja valikuline Alcantara® või nahkpolster.

Uuel tasemel isikupärastamise võimalusi pakkuv uus varustustase N-Design võimaldab klientidel JUKE’i kujundada täiesti oma käe järgi. Saadaval on mitu värvikombinatsiooni kere, katuse ja salongi jaoks, mis toovad esile JUKE’i linnaliku, esmaklassilise ja sportliku iseloomu. Saadaval on ka välimuse isikupärastamise valikud kohandatavate põrkeraudade, küljeliistude ja 19-tolliste valuvelgede näol.

SPORTLIKUD SÕIDUOMADUSED

Sportlik JUKE on loodud kiiruse jaoks, kuid see uus kupee-crossover on samal ajal ka suureks kasvanud. See on nüüd 4210 mm pikk, 1595 mm kõrge ja 1983 mm lai, mis aitab saavutada parema ruumikuse, kuid samas on see ka kompaktne ning 23 kg kergem. Tänu ülitugevale terasele on uue mudeli platvorm jäigem, mis suurendab stabiilsust, jõudlust ja kurvide läbimise võimet ning pakub uuel tasemel enesekindlust ja kontrolli.

JUKE’i viib edasi tõhus 1,0-liitrine 3-silindriline turboülelaaduriga DIG-T 117 hj bensiinimootor, mis annab juhtidele parema jõudluse, kütusesäästlikkuse ja rafineerituse. Saadaval on kaasahaarav 6-käiguline manuaal- või sportlik 7-käiguline topeltsiduriga (DCT) käigukast ja sõidurežiimi valits (Eco, Standard, Sport), mis võimaldab juhtidel olenevalt sõiduoludest hõlpsalt valida sobiva sõidustiili maksimaalse sõiduelamuse saamiseks.

TIPPTASEMEL TEHNOLOOGIA

JUKE on nüüd varustatud Nissani teabe- ja meelelahutuse ning juhiabitehnoloogiaga. Sellele on lisatud Nissani intelligentse mobiilsuse tehnoloogia, mis teeb sõidukist seni kõige paremini ühendatud Nissani, mis annab juhile personaalse juhtimiskeskuse.

Nissani intelligentne mobiilsus

Esimest korda on JUKE’il saadaval Nissani täiustatud ProPILOTi tehnoloogia, mis aitab elektrooniliselt roolida, kiirendada ja pidurdada. See on mõeldud kasutamiseks maanteel ühe sõiduraja piires ning see teeb pikad sõidud ja liiklusummikutes seismise lihtsamaks.

Lisaks pakub JUKE terviklikku ohutuslahenduste paketti, kuhu kuuluvad intelligentne hädapidurdusabi koos jalakäijate ja jalgratturite tuvastamisega, liiklusmärkide tuvastamise süsteem, intelligentne sõidurajalt kõrvalekaldumise takistamise süsteem, tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatussüsteem ja selles segmendis esmakordselt pimeala jälgimise süsteem. Pimeala jälgimise süsteem hoiatab juhti, kui auto satub pimealasse ja juhib JUKE’i oma sõidurajale tagasi.

Ühenduvus, teabe- ja meelelahutus ning BOSE® Personal® Plus

Uue teabe- ja meelelahutussüsteemiga NissanConnect saavad kliendid kasutada lahendusi Apple CarPlay® ja Android Auto, et peegeldada oma nutitelefoni rakendused 8-tollisele puuteekraanile. Juhid pääsevad juurde ka lahendusele nagu TomTom Maps ja Live Traffic.

Rakendus NissanConnect Services on ideaalne mobiilne kaaslane, andes klientidele kontrolli oma auto erinevate aspektide üle. Nissan JUKE’i omanikud saavad nüüd vaadata oma sõiduki ukseluku olekut ja lukustada või avada oma Nissanit otse nutitelefonist. Ohutuse suurendamiseks saavad juhid enne sõidu alustamist kontrollida ka rehvirõhku ja õlitaset.

Juhi ja kaasreisijate käsutuses on ka helisüsteem Bose® Personal® Plus. Kaheksa võimsa kõlariga, mille hulgas on kaks UltraNearfield kõlarit, mis on integreeritud mõlemasse esiistmesse, saavad kuulajad nautida ülikvaliteetset kaasahaaravat muusikat.

Uue Nissani JUKE tootmine jätkub Nissani auhinnatud tootmistehases Sunderlandis, Ühendkuningriigis. Esimesed tarned klientidele algavad Euroopa turgudel novembri lõpus.