Viis tärni Euro NCAP testis Nissani mudelitele ARIYA, X-Trail, Qashqai e-POWER ja Juke Hybrid

  • Uhiuute mudelite ARIYA ja X-Trail e-POWER hindamine näitab Nissani pühendumust ohutusele
  • Mudelitele Juke Hybrid ja Qashqai e-POWER on kinnitatud Euro NCAP testitulemused, et kajastada elektrifitseeritud ajamiga kaasnevaid uuendusi
  • Nissani pühendumus sõidukite ohutusele kogu elektrifitseeritud crossover'ite mudelivalikus näitab ettevõtte pühendumust kestlikkusele puhtama, turvalisema ja kaasavama maailma kaudu

Euro NCAP avaldas oma viimases sõidukite ohutuse hindamisvoorus hinded Nissani elektrifitseeritud mudelivaliku uusimatele mudelitele – täiselektrilisele ARIYAle ja süsteemiga e-POWER varustatud X-Trailile. Mõlemad saavutasid viis tärni.

Mudelite Juke ja Qashqai olemasolev viietärnireiting on laienenud nende hübriid- ja e-POWER-variantidele, nii et kogu Nissani elektrisõidukite ja elektrifitseeritud crossover'ite mudelivalikul on nüüd viie tärniga Euro NCAP reiting.

Täiskasvanud sõitja ohutus

Täiskasvanute sõitjate kaitse kategoorias saavutasid mõlemad sõidukid suurepärase tulemuse: ARIYA 86% ja X-Trail 91%. Kuigi need kaks sõidukit on ehitatud erinevatele platvormidele, on neil ühine filosoofia, sest nende otsustava tähtsusega kohad on ülitugevast terasest, et suurendada jäikust ja ühtlasi võimaldada löögi jõul enne ohutusse sõitjateruumi jõudmist neelduda ja väheneda. Keskturvapadja lisamine mõlemale sõidukile, et vältida juhi ja esiistmel istuva kaassõitja peade kokkupõrget külgkokkupõrke korral, aitab kaasa nende suurepärastele külgkokkupõrke punktisummadele: ARIYAl on see 14,9 ja uuel X-Trailil 16.

Lapseealise sõitja ohutus

Lapseealise sõitja kaitse osas saavutasid mõlemad sõidukid peaaegu võrdse tulemuse: ARIYA 89% ja uus X-Trail 90%. 6- ja 10-aastastel lastel põhineva lapseealiste sõitjate kokkupõrketesti hinnangus sai X-Trail 23,3 punkti 24 võimalikust, mis näitab silmapaistvat kaitset, mida see sõiduk pakub noortele sõitjatele. Suurepärase skoori saavutas ka ARIYA: 22,9 punkti 24-st. Samuti said mõlemad sõidukid maksimaalsed 12 punkti lapse turvasüsteemide (CRS) paigaldamise eest.

Vähemkaitstud liiklejate ohutus

Testimise kategoorias, mis hindab sõiduki võimet tuvastada jalakäijaid ja muid vähemkaitstud liiklejaid ning hoiatada juhti nende eest, saavutas uus X-Trail 70% maksimaalsest võimalikust punktisummast. ARIYA saavutas samal hindamisel 74%. Mõlemal sõidukil on mitu aktiivset ohutusabisüsteemi, muu hulgas intelligentne hädapidurdusabi, mis hoiatab juhti ja rakendab pidurid, kui auto aimab kokkupõrget sõiduki, jalakäija või jalgratturiga. Niisamuti hoiatab liikuvate objektide tuvastamise süsteem juhti võimalikust nähtamatust objektist sõiduki lähedal.

Ohutusabisüsteemid

Euro NCAP tunnistab, et alati on esikohal õnnetuste vältimine, ja annab punkte tehnoloogia eest, mis aitab juhtidel kokkupõrkeid vältida.

Tänu Nissani intelligentse mobiilsuse tehnoloogiatele saavutasid nii uus X-Trail kui ka ARIYA siin erakordselt hea tulemuse, vastavalt 95% ja 93%. Saadaval on kõikehõlmav komplekt nendest intelligentsetest tehnoloogiatest, kuhu kuulub ka autonoomne hädapidurdussüsteem (AEB), mis tuvastab, millal eessõitev auto pidurdab, ja hakkab sõidukit pidurdama.

Mõlemal mudelil on ka intelligentne pimeala jälgimise süsteem, mis tuvastab kõrvalreas liikuva sõiduki, mida juht ei näe, ning juhib sõiduki aktiivselt tagasi oma sõiduritta, ohust eemale.

See, et uus X-Trail ja ARIYA on saavutanud ohutusabisüsteemide kategoorias identsed hinded, peegeldab Nissani strateegiat teha uusim ohutustehnoloogia oma mudelites võimalikult laialdaselt kättesaadavaks.

Uue X-Traili ja ARIYA tublid tulemused kajastavad sarnaseid hindeid, mis mullustel katsetel saavutas Qashqai. Mõlemad mudelid – nii Qashqai kui ka X-Trail – põhinevad Alliance CMF-C arhitektuuril.

Pärast Juke Hybridi lisamist mudelivalikusse ja ka ajami e-POWER lisamist Qashqaile on Euro NCAP kinnitanud, et nende sõidukite reiting ei muutu ja et need pakuvad juhituge ja kaitset samal tasemel kui traditsioonilise ajamiga variandid.

AMIEO (Aafrika, Lähis-Ida, India, Euroopa ja Okeaania) regiooni uurimis- ja arendustegevuse vanem asepresident David Moss ütles: „Nii uue X-Traili kui ka ARIYA silmapaistvad jõudlusnäitajad, kuigi need sõidukid on väga erinevad ja põhinevad erinevatel platvormidel, demonstreerivad Nissani mudeliülest strateegiat. Kõikide meie sõidukite arendamine algab suurepärasest kerekonstruktsioonist, mida täiendab täiustatud tehnoloogiate komplekt, mis tuvastab võimalikud ohud ja aitab juhil õnnetusi vältida."

Euro NCAP on katsetanud autosid sõltumatult alates 1997. aastast, mõõtes enamikku müügile jõudvaid uusi mudeleid pidevalt oma täiustuvate kriteeriumide alusel. Peale autode tegeliku füüsilise tugevuse katsetamise erinevates simuleeritud kokkupõrgetes katsetab ja hindab organisatsioon ka õnnetuste vältimise tehnoloogiat.

Uue Nissan X-Traili täielikke Euro NCAP hindamistulemusi saab näha siit ja Nissan ARIYA omi siit.

Lingid vastavale Euro NCAP videosisule: Ariya – X-Trail

# # #

Teave Nissani AMIEO (Aafrika, Lähis-Ida, India, Euroopa ja Okeaania) regiooni kohta
Nissani eesmärk on saada tõeliselt kestlikuks ettevõtteks, mis liigub puhtama, turvalisema ja kaasavama maailma poole.

Kestlikkus on Nissani pikaajalise visiooni, Ambition 2030 keskmes. Kriitilistele keskkonna-, ühiskonna- ja kliendivajadustele vastates on selle strateegia eesmärk pakkuda elektrifitseeritud mudeleid ja tehnilisi uuendusi põhilistel turgudel kogu maailmas, tõhustades liikuvust ja kõike sellega kaasnevat. Ambition 2030 toetab Nissani eesmärki saada süsinikuneutraalseks kogu oma toodete elutsükli ja tegevuse jooksul 2050. aastaks. Nissani AMIEO regioon, mille keskmes on EV36Zero, on üleminekul elektrifitseeritud tulevikule esirinnas.

Lisateavet Nissani toodete, teenuste ja pühendumise kohta saab veebisaidilt nissan-global.com. Meid saab jälgida ka ühismeediakeskkondades FacebookInstagramTwitter ja LinkedIn ning kõiki meie uusimaid videoid saab vaadata keskkonnast YouTube.

Contact:
Henri Daum, Marketing Manager, Nissan Nordic Europe – Baltic countries.
e-mail: hdaum@nissan-europe.com
Tel: +37253435754

Marina Maneas Bakkum, Communications Director, Nissan Nordic Europe
e-mail: mmaneasbakkum@nissan-europe.com
Tel: +4790021343

Allikas: https://estonia.nissannews.com/et-EE/releases/viis-tarni-euro-ncap-testis-nissani-mudelitele-ariya-x-trail-qashqai-e-power-ja-juke-hybrid#?