Nissan andis teada, et Euroopasse jõuab uus kompaktne elektriauto

  • Nissan Micra järeltulija ehitatakse CMF B-EV Alliance'i platvormile
  • Sõiduki disainis Nissan ja seda plaanitakse ehitada Renault ElectriCity keskuses Prantsusmaal
  • See on osa Alliance'i tegevuskavast 2030, mis keskendub täiselektrilistele sõidukitele ja ühendatud liikuvuse tegevustele

Nissan andis teada, et Euroopa turgudele jõuab uus kompaktne elektriauto.

Uut autot plaanitakse toota Renault ElectriCity keskuses Prantsusmaal ja see on Nissani soodsa hinnaga sõidukite seerias ikoonilise Nissan Micra järeltulija.

Euroopa piirkonnal on Nissani strateegia Ambition 2030 raames elektrifitseerimise edendamisel juba oluline roll ning peagi saabuvad ka uued sõidukid ja tehnoloogiad, mille hulka kuulub uus elektriline crossover Nissan Ariya ning uues Qashqais ja X-Trailis Euroopasse jõudev Nissani ainulaadne e-POWER tehnoloogia.

Uus kompaktne elektriauto rikastab seda tuleviku seeriat veelgi. Täna Alliance'i tegevuskava 2030 osana väljakuulutatud sõiduki disainis Nissan ning selle projekteerib ja ehitab Renault oma Alliance CMF B-EV platvormile. See platvorm võimaldab ettevõtetel oma vastavatel toodetel säilitada ainulaadset stiili, nagu on näha uue auto disainieelvaatest.

„Uue mudeli disainib Nissan ning projekteerib ja toodab Renault, kasutades meie uut ühist platvormi. Nii kasutame maksimaalselt ära oma Alliance'i ressursse ja säilitame ka Nissani omapära,” ütles Nissani äritegevuste juht Ashwani Gupta.

Tuleviku kompaktne elektriauto kuulutati täna välja osana Alliance'i tegevuskavast 2030, mis on Renault', Nissani ja Mitsubishi Motorsi ühine kava, mis keskendub elektriautodele ja ühendatud liikuvuse tegevustele. Täna väljakuulutatud elektriauto täiendab Renault' poolt Prantsusmaal toodetud Nissani sõidukite portfelli, kuhu kuulub ka Nissani tarbesõidukite portfell, eriti uus Nissan Townstar, mis on Nissani uus väike elektrikaubik pärast teedrajavat e-NV200.

Täiendav tooteteave, sh nimi, turule laskmise aeg ja tehnilised andmed, avalikustatakse aja jooksul.

Lisateavet tänase Alliance 2030 teadaande kohta leiate aadressilt https://global.nissannews.com/en

Lisateabe saamiseks Nissani toodete, teenuste ja kestlikule liikuvusele pühendumise kohta külastage saiti nissan-global.com. Meid saate jälgida ka FacebookisInstagramisTwitteris ja LinkedInis ning vaadata meie uusimaid videoid YouTube'ist.

Allikas: https://estonia.nissannews.com/et-EE/releases/release-0d0b384af5a67a091e6336606e259809-nissan-andis-teada-et-euroopasse-jouab-uus-kompaktne-elektriauto