Uus Nissan Qashqai sai Euro NCAPi 2021. aasta parima ohutushinnangu

  • Uus Nissan Qashqai sai sõltumatult organisatsioonilt Euro NCAP uue 2020.–2022. aasta protokolli järgi viietärnihinnangu
  • Alliance’i uue CMF-C-platvormi tugev konstruktsioon tagab suurepärase turvalisuse kokkupõrke korral
  • Täiustatud platvorm on aluseks ka elektroonilisele konstruktsioonile, mis toetab täiustatud tehnoloogia ohutusfunktsioone
  • Kõiki tulemusi näete siin

Pariis, Prantsusmaa – Uus Nissan Qashqai sai sõltumatult Euroopa uute autode hindamise programmilt (Euro NCAP) viietärnise ohutushinnangu, mis on eriti märkimisväärne saavutus, sest sõidukit hinnati uue rangema 2020.–2022. aasta protokolli järgi.

Suurepärane täiskasvanud sõitjate ja laste turvalisuse tase

Euro NCAP andis uuele Qashqaile 91% nii täiskasvanute kui ka laste turvalisuse eest, mis viib selle oma konkurentsirühmas parimate hulka. See erakordne tulemus näitab, kui hea on uue Qashqai CMF-C-platvormi täiustatud tugevdatud konstruktsioon, mis on kõige olulisemates kohtades ehitatud ülitugevast terasest, mis parandab jäikust ning võimaldab löögi jõul enne sõitjate turvakambrisse jõudmist neelduda ja hajuda. Keskmise turvapadja lisamine, mis on Nissani sõidukitel Euroopas esmakordne ning mis aitab külgkokkupõrke korral vältida juhi ja kõrvalistuja peade kokkupõrkamist, aitas Qashqail külgkokkupõrke katses saada maksimaalsed 16 punkti.

Laste kaitsmise eest saadi peaaegu maksimaalne tulemus 23,8 punkti (24-st) ja laste turvatooli paigaldamsie katses saadi maksimaalsed 12 punkti.

70% jalgratturite ja jalakäijate turvalisuse eest

Jalgratturite ja jalakäijate turvalisuse katsetel sai Qashqai tulemuseks 70%. Nissan Qashqail on mitu aktiivset ohutuslahendust, sh intelligentne hädapidurdusabi, mis hoiatab juhti ja rakendab pidureid, kui auto tuvastab võimaliku kokkupõrke sõiduki, jalakäija või jalgratturiga. See kuulub põhivarustusse kogu Qashqai tootevalikus, mitte ainult kõrgema klassi versioonidel.

Ohutussüsteemid

Euro NCAP tunnistab, et alati on esikohal õnnetuste vältimine, ja annab punkte tehnoloogia eest, mis aitab juhtidel kokkupõrkeid vältida.

Qashqai sai tänu Nissani intelligentse mobiilsuse tehnoloogiale ka siin väga hea hinnangu: 95%. Sõidukil on saadaval erinevad intelligentsed tehnoloogialahendused.

Qashqaile lisati Nissani sõidukite hulgas Euroopas esimest korda esiklaasi ekraan, mis võimaldab autojuhil jälgida sõidukiirust, kasutada navigeerimisjuhiseid ja jälgida kiiruspiirangut ilma pilku teelt tõstmata.

Sõidukile lisatud intelligentsed automaatsed esituled, mis kohandavad valgusvihku vastavalt, et vältida vastutulevate juhtide pimestamist, on veel üks hea näide Qashqai uuest, ohutust suurendavast tehnoloogiast.

Mudelil on ka pimeala jälgimise assistent, mis tunneb ära, kui juht ei näinud kõrvalrajal olevat sõidukit, ning suunab Qashqai aktiivselt tagasi oma sõidurajale ja ohust eemale. Tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatussüsteem aitab ära hoida kokkupõrked parkimiskohtadest välja tagurdamisel.

Uus Qashqai on ehitatud Alliance’i CMF-C-platvormile ning kasutatud on täiustatud materjale ja uusi tootmisvõtteid, mille tulemuseks on jäigem konstruktsioon, kuid sõidukikere on eelkäijaga võrreldes 60 kg kergem.

Nissani Euroopa tehnilise keskuse piirkondliku uurimis- ja arendustegevuse vanemasepresident David Moss ütles: „Uue Qashqai väljatöötamisel arutlesime, kuidas tehnoloogia saaks autojuhti paremini toetada, kui tema töökoormus on suur. Sekkumine toimub etapi kaupa, esimene samm on teavitamine, seejärel tuleb hoiatamine ja lõpuks sekkumine, kui juht ei reageeri.“

Ta lisas: „Sõiduki kere ehitamisel kaasaegsete materjalide, sealhulgas kõrgtugeva terase kasutamine ning Nissani intelligentse mobiilsuse passiivse ja aktiivse tehnoloogia kasutamine tähendab, et saame pakkuda sujuvat ja mugavat sõiduelamust ning igakülgset kaitset. Oleme selle silmapaistva tulemuse üle väga uhked.“

Euro NCAP on katsetanud autosid sõltumatult alates 1997. aastast, mõõtes enamikku müügile jõudvaid uusi mudeleid pidevalt oma täiustuvate kriteeriumide alusel. Peale autode tegeliku füüsilise tugevuse katsetamise erinevates simuleeritud kokkupõrgetes katsetab ja hindab organisatsioon ka õnnetuste vältimise tehnoloogiat.

Allikas: https://estonia.nissannews.com/et-EE/releases/release-bf474e990500454c1e768fb2603f4740-uus-nissan-qashqai-sai-euro-ncapi-2021-aasta-parima-ohutushinnangu?