Ariya on eeldatavalt seni kõige aerodünaamilisem ja kõige suurema sõiduulatusega Nissani crossover

  • Nissani inseneri- ja disainimeeskondade eesmärk oli Ariya sõiduulatuse maksimeerimine, tuginedes kümne aasta jooksul saadud teadmistele elektrisõidukite alal.
  • Eesmärgiks on õhutakistustegur 0,297.
  • Tehnoloogilised uuendused värvi tootmisliinis vähendavad süsinikdioksiidi teket 25%.

Ariya tugineb kümne aasta jooksul saadud oskusteabele elektrisõidukite ja crossover'ite uuenduste alal ning sellest saab eeldatavalt ettevõtte kõige aerodünaamilisem crossover alates segmendi loomisest 2007. aastal, eesmärgiks on õhutakistustegur (Cd) 0,297*.

Ariya täiustatud aerodünaamika, alates täpselt kujundatud kerejoontest ja lõpetades strateegiliselt paigutatud õhukanalitega, suurendab eeldatavalt sõiduki täiustatud elektrilise jõuseadme jõudlust pikkadel vahemaadel. Kõik need insenerimeeskondade tehtud jõupingutused toovad eeldatavalt kaasa sõiduulatuse suurenemise, mis tehakse ametlikuks pärast homologeerimist hiljem sel aastal.

„Pärast Nissan Ariya ametlikku homologeerimist selle aasta lõpus ootame, et sõiduulatus suureneb 2020. aastal maailma esmaesitlusel esitletud 500 km-ga võrreldes veelgi,” ütles Nissan Europe'i tooteplaneerimise asepresident Marco Fioravanti.

Suurbritannias asuva Nissani Euroopa tehnilise keskuse inseneride meeskonnad kohandasid Ariya kuju kõiki elemente mikroskoopilisel tasandil. Ariya lame põhi tagab stabiilse ja prognoositava sõiduelamuse ning eesmine aerodünaamiline intelligentne kilp ja puhtad kerejooned vähendavad takistust. Jaapani ja Suurbritannia disainimeeskondade saavutatud tulemuseks on puhas kuju, mis aitab sõidukil läbi õhu lõigata, mis tagab ülitõhusa sõitmise.

„Koos üleminekuga elektrilisele liikuvusele muutub ka aerodünaamiline katsetamine üha olulisemaks. Elektrisõidukite aerodünaamika on otseselt seotud sellega, kui tõhusalt sõiduk liigub – väiksem takistus ja parem stabiilsus suurendavad sõiduulatust,“ ütles Nissani Euroopa tehnilise keskuse aerodünaamika- ja aeroakustikainsener Sarwar Ahmed.

Kulissidetagust videot, mis näitab Ariya aerodünaamilise soorituse taga peituvat asjatundlikkust, saab vaadata YouTube'is siin. Tellimuspõhised pildid Nissani Prantsusmaal asuvast tuuletunnelist ja enneolematud pildid Ariyast avatud teel on saadaval vaatamiseks ja allalaadimiseks https://europe.nissannews.com/en-GB/channels/channel-81a54f3f88d6b50371f054bf5c032149?selectedTabId=channel-81a54f3f88d6b50371f054bf5c032149-photos.

Lisateavet tuuletunneli ja aerodünaamilise katsetamise kohta leiate siin.

25% väiksem süsinikdioksiidi teke
Nelja ühe- ja kuue kahevärvilise variandiga värviportfell loodi Ariya esmaklassilise ilme ja tunnetuse täiendamiseks. Kõigele lisaks kantakse neid vapustavaid toone peale täiustatud keskkonnasäästliku värvitootmistehnoloogiaga, mis vähendab süsinikdioksiidi teket 25%, mis omakorda vähendab oluliselt selle heitevaba sõiduki keskkonnamõju.

Nissan võttis selle saavutamiseks kasutusele veepõhise värvi, mis võimaldab värve peale kanda madalamal temperatuuril, tagades, et sõiduki iga osa saab koos värvida.

Uued värvid uueks elektrifitseerimise ajastuks
Sõna „koidik“ jaapanikeelsest tõlkest inspireeritud värvitooni Akatsuki Copper silmatorkav välimus jäljendab päikesetõusu eredust, mis toob kaasa Nissani kaubamärgi uue identiteedi alguse. Selle metalset sära on täiustatud, et tekitada vasktraatide juhtivuse ilme, mis kajastab mudeli täiustatud EV-tehnoloogiat.

Aurora Green sai oma nime kauni „põhjavalguse“ ehk virmaliste järgi, mida näeb tavaliselt Arktikas. Erinevate toonide kaunis segu tähendab, et värv võib olenevalt vaatenurgast tunduda roheline või lilla, tekitades imestust ja intriigi.

Ariya kogu värvivalikut saate vaadata YouTube'is manustatavast videost siin. Kulissidetagust videot, mis uurib mudeli värvikujunduse lugu, saate vaadata YouTube'is siin, ja täiendavat teavet keeruka värvimisprotsessi kohta leiate Nissan Storiesi lehelt siin.

* Praegune hinnang, oleneb lõplikest sisekatsetest ja homologeerimisest.

Lisateabe saamiseks Nissani toodete, teenuste ja kestlikule liikuvusele pühendumise kohta külastage saiti nissan-global.com. Meid saate jälgida ka FacebookisInstagramisTwitteris ja LinkedInis ning vaadata meie uusimaid videoid YouTube'ist.

Artikli algallikas: https://estonia.nissannews.com/et-EE/releases/ariya-on-eeldatavalt-seni-koige-aerodunaamilisem-ja-koige-suurema-soiduulatusega-nissani-crossover