UUS NISSAN MICRA: REVOLUTSIOON ON ALANUD

Taasloodud Micra toob B-segmenti uuel tasemel jõulisuse, stiili ja tehnoloogia

  • Uus rabav disain demonstreerib selgelt Nissani värsket lähenemisviisi Micrale.
  • Nissani nutikate transpordilahenduste nägemus on edasi antud kõrgematelt segmentidelt pärit täiustatud tehniliste lahendustega, nagu nutikas hädapidurdusabi ja sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem.
  • Väiksemad jõuseadmed ja täiustatud aerodünaamika tagavad tõhusa ja täpse jõudluse.
  • Saadaval on silmapaistvad värvitoonid ja isikupärastamise programm.

29.9.2019 – 2016. aasta Pariisi autonäitusel avaldatud 5. põlvkonna Nissan Micra on mudelile andnud täiesti uue tähenduse ning see on võrdväärselt julge ja murranguline.

Euroopale (mis on maailma suurim luukpärade turg) suunatud 5. põlvkonna Micra on oma dramaatilise kerepikkust määrava tunnusjoonega mõeldud pilkusid püüdma. Sõiduk on eelkäijaga võrreldes madalam, laiem ja pikem ning selles on rohkem ruumi. Samuti on sellel uus täiustatud väiksem turboülelaadega jõuseade, nõtke šassii ja uuenduslike turvafunktsioonide suur valik.

 

„Kui esimene Micra 30 aastat tagasi turule ilmus, tähistas see murrangut väikeste luukpärade segmendis ja avas Nissani jaoks uue peatüki. Viienda põlvkonna Micra on täpselt sama murranguline ja see tõstab ootusi seoses sellega, mida luukpära suudab, ja peaks suutma klientidele pakkuda,” ütles Nissan Motor Company tegevjuht Carlos Ghosn. „Silmapaistvate autode, nagu Qashqai ja Juke jälgedes astuv uus Micra kindlustab Nissani positsiooni liidrina autotööstuse disaini valdkonnas. Samuti näitab see meie kavatsust konkureerida Euroopa B-segmendi turu tipus, mis on maailma suurim ja kõige konkurentsivõimelisem B-segmendi turg maailmas.” 

Kujundus

2015. aasta Genfi autonäitusel avaldatud ideeautole Sway truuks jääv 5. põlvkonna Micra esindab täielikult Nissani uusimat disainikeelt, mis hõlmab kaubamärgile omaseid tunnuseid ja emotsionaalset kerekujundust. Kujundustunnuste hulka kuuluvad silmapaistev iluvõre V-Motion, alates millest jookseb teravaservaline tunnusjoon läbi tagaosa, bumerangikujuliste tulede ja hõljuva mulje jätva katuse, mis on järjekordne Nissanile omane kujundustunnus, mis tekitab õhulise tunde. Teiste omaduste hulka kuuluvad C-piilaritesse peidetud tagumised uksekäepidemed ja laiendatud katusejoon, millele on lisatud spoiler, mis annab autole juurde aerodünaamilisust ja suurendab esteetilist väärtust.

 

Dramaatilist välimust täiendavad 10 tipptasemel ja eredat kere värvi, kaasa arvatud Energy Orange. Täiendavad välimuse ja sisemuse isikupärastamise võimalused võimaldavad luua 125 erinevat variatsiooni, tänu millele saavad omanikud kasutada uues Micras täielikult oma stiili.

Palju on tähelepanu pööratud juhi mugavusele: sõiduasendit on langetatud, et luua turvalisem sõidutunnetus. Juhtidel on ideaalse sõiduasendi saavutamine lihtsam tänu parematele istme reguleerimise võimalustele, täielikult reguleeritavale roolile ning pedaalide ja käigukangi optimaalsele asendile. Auto suurem laius ja teljevahe tähendavad, et sõitjateruumi ruumikus on oma klassis parimate hulgas. Purilennuki tiiva kujuline armatuurlaud annab sõitjateruumile kerge, voolujoonelise ja ruumika ilme.

 

Pardatehnoloogia

5. põlvkonna Micra on esimene Nissani B-segmendi auto, mis on varustatud niivõrd mitme täiustatud ohutusfunktsiooniga, mis on saadaval kõigis varustustasemetes ja mis võimendavad Nissani nutikat sõiduelamust. Tehniliste lahenduste hulka, mis on tavaliselt suuremates autodes, kuulub selles segmendis esimest korda sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem. Samuti on saadaval nutikas hädapidurdusabi koos jalakäija äratundmisega, mis on Nissani sõidukitel Euroopas esmakordne, nutikas täisvaatemonitor, liiklusmärkide tuvastamine, automaatsed kaug- ja lähituled ning pimeala jälgimise süsteem. Koos moodustavad need täiustatud ohutusfunktsioonid autonoomse sõidutehnoloogia alustalad ja on Nissani nutikate transpordilahenduste lahutamatu osa.

 

5. põlvkonna Micra on varustatud uue eksklusiivse kuue kõlariga Bose® Personal®-i helisüsteemiga, mis on välja töötatud tihedas koostöös Nissaniga. See omalaadne helisüsteem on optimeeritud juhi jaoks ja see sisaldab kaht Bose UltraNearfield™-i kõlarit ning Bose PersonalSpace™-i virtuaalheli tehnoloogiat, mis on sisse ehitatud juhi peatoesse, et pakkuda tõeliselt kaasahaaravat kuulamiselamust. Kaassõitjate jaoks on mõeldud uued mõlemas esiukses paiknevad Bose Super65 kõlarid, mis taasloovad võimsaid madalaid helisid, ja kõrgsageduslikud valjuhääldid mõlemas A-piilaris, mis tagavad heli selguse.  

 

5. põlvkonna Micra on varustatud 7-tollise värvilise keskekraaniga, mis annab Apple CarPlay kaudu juurdepääsu helisüsteemile, satelliitnavigatsioonisüsteemile, mobiiltelefonile, allalaaditavatele rakendustele ja Siri hääljuhtimisele. 

Šassii ja jõuseade

5. põlvkonna Micra funktsioonide hulka kuulub aktiivne sõidukontrollisüsteem, mis suurendab mugavust, ning aktiivne veojõukontroll, mis vähendab alajuhitavust ja parandab juhitavust, pakkudes omakorda sõidurõõmu ja suurendades enesekindlust. Need uuendused olid seni saadaval ainult mudelitel Nissan Qashqai ja X-Trail. Samuti on saadaval uus harjadeta elektrimootoriga roolivõimendi, mis parandab juhitavust ja reageeringut.

 

Palju on tähelepanu pööratud müra vähendamisele sõitjateruumis. Täiustuste hulka kuuluvad suurepärane müraisolatsioon ja auto aerodünaamiliste omaduste optimeerimine. Erakordne aerodünaamiline tõhusus on saavutatud tänu katuse- ja küljespoileri kombinatsioonile. Selle tulemusena on uue Micra takistuskoefitsient 0,29, mis on luukpära jaoks suurepärane saavutus.

5. põlvkonna Micra väljatöötamisel oli üks peamisi eesmärke ka mootori tõhususe suurendamine. Turule toomisel saab valida 0,9-liitrise turboülelaaduriga kolmesilindrilise 90 hj bensiinimootori, 1,5-liitrise 90 hj diiselmootori ja ülelaadeta 1,0-liitrise 73 hj bensiinimootori vahel. Need mootorid tähistavad koos tõhusa aerodünaamikaga Nissani nutikas võimsuses sammu edasisuunas.

5. põlvkonna Micra muudab põhjalikult klientide ootusi B-segmendis, tutvustades ainulaadset segu rabavast disainist, uuest ja intuitiivsest tehnoloogiast ning enesekindlast ja täpsest jõudlusest. Sõiduki rabav disain ja julged värvivalikud tõstavad selle teiste seas esile ning sõitjateruumi ruumikus ja täiustatud funktsioonid tõmbavad ligi ostjaid, kes ootavad B-segmendi luukpäralt rohkemat või kes soovivad väiksemat varianti.

 

Uut Nissan Micrat ehitatakse Euroopas Renault’ tehases Prantsusmaal Flinsis, see on osa Renault’-Nissani liidu tegevusest. Põhjamaades algab mudeli müük 2017. aasta mais.