Uus 2018. aasta Nissan LEAF nimetati 2018. aasta maailma ökoautoks


  • World Car Awards nimetas uue 2018. aasta Nissan LEAFi 2018. aasta maailma ökoautoks.
  • Nissan LEAF on esimene täiselektriline sõiduk, mis võitis selle auhinna alates kategooria loomisest.

 

Maailmas enim müüdud elektriauto Nissan LEAFi uus 2018. aasta mudel nimetati 2018. aasta New Yorgi rahvusvahelisel autonäitusel 2018. aasta maailma ökoautoks. LEAF on ikooniks Nissani intelligentses mobiilsuses ehk nägemuses selle kohta, kuidas tulevikus autodega sõidetakse, kuidas neid energiaga varustatakse ja ühiskonda lõimitakse.

 

Nissan LEAF on esimene täiselektriline sõiduk, mis võitis maailma ökoauto tiitli alates kategooria loomisest 2016. aastal ning nüüd on selle teine põlvkond, 2018. aasta Nissan LEAF saanud täiesti uue kuue. Näitusesaalidesse jõudnud uues Nissan LEAFis on ühendatud suurem sõiduulatus1 ja uus dünaamiline disain ning Nissani intelligentse mobiilsuse uusimad funktsioonid, nagu ProPILOT, e-Pedal, automaatne hädapidurdusabi ja palju muud.

 

„Oleme väga uhked selle üle, et alates Nissan LEAFi turuletoomisest 2010. aastal oleme suutnud üle kogu maailma tuua teedele üle 300 000 heitevaba elektriauto, aidates vähendada süsiniku jalajälge kogu maailmas,” ütles Nissan Motor Co., Ltd. heitevabade sõidukite ja akude osakonna üleilmse turunduse ja müügi tegevasepresident ning Jaapani ning Aasia ja Okeaania korralduskomitee esimees Daniele Schillaci. „Meile on suur au, et lugupeetud žürii meid tunnustas, ja oleme uhked, et saame jätkata Nissani intelligentse mobiilsuse kujutluse edasiarendamist.”

 

2018. aasta Nissan LEAF jõudis esikohale viie osaleja hulgast ja oli konkurentide seas ainus täiselektriline sõiduk. Žürii liikmed hindasid üldvõitja väljavalimisel sõiduki üldist keskkonnamõju, kaasa arvatud heitkoguseid ja kütusekulu.

 

Eelmise põlvkonna Nissan LEAF nimetati 2011. aastal maailma aasta autoks ja see on endiselt ainus täiselektriline auto, mis on võitnud auhinna alates selle loomisest 14 aastat tagasi. 

 

2018. aasta Nissan LEAFi ja teiste Nissani mudelite kohta lisateabe saamiseks külastage aadressi www.nissan.ee.