6.03 Nissan 2018. aasta Genfi autonäitusel: kujundame ümber oma sõidu- ja eluviisi

Kesksel kohal oli täiselektrilise ABB FIA vormel E meistrivõistluste võidusõiduauto maailma esmaesitlus ideeautona. Auto teeb oma võidusõiduraja debüüdi hiljem käesoleval aastal 2018/19. aasta hooaja alguses.

Täiselektriline heitmevaba uus Nissan LEAF on Nissani intelligentse mobiilsuse kujutluse ikoon. See on eestvedaja ettevõtte eesmärgis luua veelgi põnevam, enesekindlam ja paremini ühendatud ühiskond.

Nissan avalikustas, et Euroopas on tellitud rohkem kui 19 000 uut LEAFi. Euroopas tellitakse Nissan LEAF iga 12 minuti järel, mis teeb sellest piirkonna kõige kiiremini müüdava elektriauto.

Tehnoloogiad, mis tegid oma Euroopa debüüdi LEAFis on nüüd Nissani sõiduautodes ja väikestes tarbesõidukites. Nissani uuenduslik täiustatud juhiabisüsteem ProPILOT on saadaval Euroopas enim müüdud crossover’is Nissan Qashqais alates aprillist.

Lisaks on nüüd ka e-NV200 kaubikul saadaval LEAFi 40 kWh aku, mis suurendab selle sõiduulatust 60% võrra, vähendamata kandevõimet.

LEAF esindab tänapäeval Nissani intelligentse mobiilsuse kujutlust ja kaubamärk töötab juba praegu selle nimel, mida tarbijad hakkavad nõudma tulevikus.

Nissan kinnitas, et pakub uue vahetegevuskava „Nissan M.O.V.E. to 2022” raames oma enim müüdud crossover’ite järgmises põlvkonnas elektrilisi jõuseadmeid. See on teedrajav algatus, mis suurendab veelgi tarbijate valikuvõimalusi.

Tulevikku vaadates on Nissan loonud ka ideeauto Nissan IMx KURO, mis demonstreerib Nissani juhtpositsiooni nii elektriautode kui ka crossover’ite vallas. Mudelit on pärast selle debüüti Tokyo autonäitusel uuendatud, see on nüüd varustatud Nissani teedrajava aju-sõiduki (B2V) tehnoloogiaga.

Nissan rõhutas ka seda, kuidas Nissani intelligentne mobiilsus läheb integreeritud elektrilise ökosüsteemiga sõiduki loomisest veelgi kaugemale. Välja on kuulutatud uus strateegiline partnerlus Nissani ja energiaettevõtte E.ON vahel. Koostöös uuritakse uusi võimalusi ja kaubanduspakkumisi seoses sõiduki-jaotusvõrgu teenuste, taastuvenergia tootmise ja energiasalvestuslahendustega ning ka Nissani elektrisõidukite kliendivõrgustiku lõimimisega.