Nissan LEAFi klientide valik on nüüd suurem: üle kogu Euroopa on saadaval uued versioonid

  • LEAFil on nüüd uuendatud tehnoloogilised lahendused, nagu uued NissanConnecti ühenduvusteenused.
  • LEAF e+ pakub klientidele suuremat võimsust ja sõiduulatust: kuni 385 km ühe laadimisega.
  • Suurema sõiduulatusega versiooni LEAF e+ on alates selle turuletoomisest jaanuaris tellitud 8000 sõidukit.

Terves Euroopas saab nüüd osta väga eduka Nissan LEAFi tootepere uusimaid versioone, sh suurima sõiduulatusega versiooni LEAF e+, mida on alates selle turuletoomisest jaanuaris tellitud juba üle 8000 sõiduki, millega see jätkab LEAFi edulugu enim müüdava elektriautona Euroopas eelmisel aastal.

Selle aasta algusepoole Jaapanis avalikustatud Nissan LEAF pakub klientidele erinevaid tehnoloogilisi uuendusi, mis suurendab auhinnatud elektriauto tootepere valikuid ja omanduse eeliseid. Lipulaevast versiooni LEAF e+ lisamine suurendab LEAFi populaarsust ja omanduse eeliseid veelgi. Tarned on algamas ja kliendid saavad esindustes proovisõite teha.

Nissani intelligentse mobiilsuse ikoonina demonstreerib LEAF Nissani intelligentse lõimumise põhimõtet ühenduvusteenuste muljetavaldava valikuga. Kõigi uute LEAFi versioonide põhivarustusse kuulub Nissani uus teabe- ja meelelahutussüsteem NissanConnect, mille funktsioonid Apple CarPlay® ja Android Auto® võimaldavad hõlpsalt nutitelefoni ühendada. Uuendatud on ka navigatsioonisüsteemi, millele on lisatud TomTom LIVE Premium Traffic ja marsruudi optimeerimise võimalus, veebipõhine kaardiuuenduse lahendus ja laadurite asukoha tuvastamise võimalus.

Kõigi uute LEAFi versioonidega kaasneb ka uus NissanConnect Servicesi rakendus. Rakenduses saavad kasutajad lahendusega Door-to-Door Navigation saata marsruudi nutitelefonist autosse ja autost nutitelefoni, mis teeb navigeerimise, parkimise ja lõppsihtkoha leidmise lihtsamaks.

Kliimaseadme kaugjuhtimise võimalus annab klientidele lõpuks võimaluse seadistada kliimaseadet või soojendust siis, kui LEAF on alles garaažis laadimas. Peale selle saab nutitelefonist vaadata teavet ja analüüsi sõitude ja sõidustiili kohta.

Uus LEAF pakub ka erinevaid disainivõimalusi: saadaval on 10 kerevärvi ning seitse kahevärvilist kere- ja katusevärvide kombinatsiooni, et omanikud saaksid oma LEAFile anda julge välimuse.

LEAFi jaoks on saadaval nii tava- kui ka metallikvärvid, millest esimeste hulka kuuluvad Arctic White ja Solid Red ning metallikvärvide hulka Black Metallic, Magnetic Red, Gun Metallic, Bronze, Blade Silver, Spring Cloud, Pearl White ja Blue. Suur valik on saadaval ka kahevärvilise kombinatsiooni jaoks, nimelt Pearl White / Black Metallic, Spring Cloud / Black Metallic, Gun Metallic / Black Metallic, Pearl White / Blue Metallic, Blue Metallic / Black Metallic ja Magnetic Red / Black Metallic.

40 kWh LEAFi juba muljetavaldavaid sõiduomadusi ja tõhusust suurendab veelgi suurema sõiduulatusega LEAF e+, mille täiustatud jõuseade teeb sõiduomadused veelgi paremaks. Mudeli kompaktne 62 kWh aku on nii tõhus kui ka võimas: 25% suurem energiatihedus ja 55% suurem energiasalvestusmaht teevad LEAF e+-i väljundvõimsuseks 214 hj ja sõiduulatuseks kombineeritud tsüklis ühe laadimisega 385 km (WLTP).

e+-i progressiivset olemust hoidva 62 kWh aku täiustatud disain sisaldab intelligentset tehnoloogiat ja selle muljetavaldav energiatihedus on saavutatud tänu uue aku modulaarsele disainile. Akuelementide ühenduskohtade uuenduslik laserkeevitusmeetod vähendab mooduli pikkust ja elemendi kihtide arvu muudatus võimaldab mooduli kõrgust muuta sõiduki kuju järgi. Energiatiheduse muutusest hoolimata on aku sama kuju ja suurusega nagu 40 kWh LEAFi akupakett, tänu millele on e+-i salongiruum ja välisdisain samasugused nagu teistel LEAFidel.

Igale LEAFile on paigaldatud ka sisemine soojusjuhtimissüsteem, mida on alates esimese LEAFi turuletoomisest 2011. aastal pidevalt täiustatud ja mis tagab, et kiirlaadimise jõudlust optimeeritakse sõidutingimuste järgi. Süsteem tagab ka aku maksimaalse kvaliteedi ja tööea, mis annab klientidele meelerahu ja tipptasemel sõiduomadused.

Uus LEAF on Nissani intelligentsete juhiabisüsteemide eestvedaja ja sellel on sellised uuenduslikud lahendused nagu e-Pedal, mis on saadaval kõigil LEAFidel ning mis võimaldab juhil alustada sõitu, kiirendada ja aeglustada vaid gaasipedaali abil.

LEAFil on ka täiustatud juhiabisüsteem ProPILOT, mis aitab roolida, kiirendada ja pidurdada, et lihtsustada sõitmist pikkadel sõitudel ja tihedas liikluses. Samuti on saadaval ProPILOT Park, mis pargib auto automaatselt ja vähese vaevaga. Need juhiabisüsteemid suurendavad teel olles juhi ohutust, mugavust ja kontrolli.

Nissan Europe’i elektriautode osakonna juht Helen Perry ütles: „Nissan LEAF on esimese massidele mõeldud elektriautona pakkunud klientidele alati taskukohast võimalust elektriauto omamisega kaasneva jõudluse ja majanduslike eeliste nautimiseks. Nüüd on klientidel tänu neile uutele versioonidele varasemast rohkem valikuid ja paindlikkust oma elektriauto omanduse kujundamisel ning me oleme pühendunud oma klassis juhtiva pakkumuse laiendamisele, et tutvustada veelgi rohkematele juhtidele elektrilise sõiduviisi eeliseid."

Uus Nissan LEAF on saadaval hinnaga alates 35 790 € ja suurima sõiduulatusega LEAF e+ on saadaval alates 43 610 eurost. Uue LEAFi esimesed tarned on juba algamas.

# # #

Teave Nissan Motor Co. Ltd. kohta
Nissan on üleilmne sõidukitootja, kes müüb kaubamärkide Nissan, INFINITI ja Datsun all rohkem kui 60 mudelit. 2017. majandusaastal müüs ettevõte üle maailma rohkem kui 5,77 miljonit sõidukit, teenides 11,9 triljonit jeeni tulu. 1.aprillil 2017 tegi ettevõte algust NISSAN M.O.V.E 2022 6-aasta pikkuse kavaga, mille eesmärk on aastaeelarve tulude kasv 30% võrra 2022 aasta lõpuks 16,5 triljoni jeeni võrra.  Kumulatiivne vaba rahakäive 2,5 triljonit jeeni. Osana Nissan M.OV.E. 2022 plaanist kavatseb ettevõte laiendada oma liidripositsiooni elektriautode vallas, mida sümboliseerib maailmas enim müüdud elektriauto ajaloos – Nissan LEAF. Nissani üleilmsest peakontorist Yokohamas Jaapanis hallatakse ettevõtte tööd kuues piirkonnas: Aasia ja Okeaania, Aafrika, Lähis-Ida ja India, Hiina, Euroopa, Ladina-Ameerika ja Põhja-Ameerika. Nissanis töötab globaalselt 247 500 inimest. Nissan ja Prantsuse tootja Renault on Renault'-Nissani liiduna teinud koostööd alates aastast 1999. Aastal 2016 omandas Nissan 34% Mitsubishi Motorsi aktsiatest ja sellega sai Mitubishi Motorsist liidu kolmas liige. Renault-Nissan-Mitsubishi on täna maailma suurim autotootjate liit, müües aastas kokku rohkem kui 10,6 miljonit sõidukit 2017. aastal.

Nissan Euroopas
Nissan on üks Euroopas paremini esindatud meretagustest tootjaist, kes pakub Euroopas disaini, teadus- ja arendustöö, tootmise, logistika ning müügi ja turunduse valdkonnas tööd enam kui 17 000 inimesele. Eelmisel aastal toodeti Nissani tehastes Suurbritannias, Hispaanias ja Venemaal üle 640 000 sõiduki, mille hulka kuuluvad auhindadega pärjatud crossover'id, tarbesõidukid ja maailma populaarseim elektriauto Nissan LEAF. Nissani intelligentse mobiilsuse visioon on loodud suunamaks Nissani toodete ja tehnoloogiate arengut ja seda läbi 360 kraadise spektri, et tuleviku jaoks tehtud otsused toetuksid võtmeküsimustele nagu millised on autode jõuallikad, kuidas autod sõidavad ning kuidas on need integreeritud ühiskonda. Nissan on seadnud sihiks saada ihaldatusväärseimaks Aasia brändiks Euroopas.

Nissan Nordic Europe OY põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani edasimüüjatele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid. nissan.ee/

Rohkem infot meie toodete, teenuste ja pühendumusele jätkusuutlike transpordilahenduste kohta leiate kodulehelt nissan-global.com. Jälgi meid Twitteris @NissanMotor

Rohkem infot:
Margus Mikk, Country Manager Tel +372 502 4304
mmikk@nissan-europe.com

Henri Daum, Marketing Manager Tel +375 5343 5754
hdaum@nissan-europe.com

Marina Maneas Bakkum, Communications Director, Nissan Nordic Europe Tel +47 9002 1343
mmaneasbakkum@nissan-europe.com